سفارش تبلیغ
صبا ویژن

معرفی کتاب

&

آنتونیو گوترش: بحران عمیق‌تر سیاره را فراموش نکنید


 

 

  • آنتونیو گوترش: بحران عمیق‌تر سیاره را فراموش نکنید

    به گزارش ایسنا،‌ آنتونیو گوترش گفت که آثار ناشی از ویروس کرونا فوری و هولناک است اما به گفته او این بحران زنگ بیدارباشی است تا مسیر درست برای آینده انتخاب شود.

    گوترش بر این نقطه نظر تاکید کرد که ویروس کرونا بزرگترین چالش جهان از زمان جنگ جهانی دوم است.

    اما به گفته او درحالی که جهان پنجاهمین سالگرد روز زمین را جشن می گیرد، بحران زیست محیطیِ فعلی وضعیت اضطراری حتی جدی تری ایجاد کرده است.

    گوترش در بیانیه‌ای گفت: تنوع زیستی به شیب تندی افتاده است... اختلال اقلیمی به نقطه بی بازگشت نزدیک می شود. برای حفاظت از سیاره در برابر ویروس کرونا و همچنین تهدید وجودی اختلال اقلیمی باید قاطعانه عمل کنیم.

    گوترش که از دیرباز خواهان اقدامات جدی برای مقابله با داغ شدن زمین بوده،چندین اقدام اقلیمی را برای اجرا بعد از عبور از بحران کرونا پیشنهاد کرده است.

    جهان باید به دنبال ایجاد کسب و کارها و مشاغل تازه از طریق یک دوره انتقالی پاک و سبز باشد.

    به گفته او صرف درآمدهای مالیاتی دولت ها باید به دستیابی به مشاغل سبز و رشد پایدار گره زده شود.

    او گفت از این پول باید برای مقاوم تر و انعطاف پذیرتر کردن مردم و جوامع در مقابل تغییر اقلیمی استفاده شود.

    منابع عمومی باید صرف سرمایه گذاری در آینده شود نه گذشته.

    به گفته او سوبسید پرداختی به سوخت های فسیلی از سوی دولت ها باید قطع شود و آلوده کنندگان باید هزینه ایجاد آلودگی را پرداخت کنند.

    دبیرکل سازمان ملل می گوید: کشورها باید با هم همکاری کنند و خطرات اقلیمی باید به عنوان یک فاکتور در سیستم مالی محاسبه شوند و در قلب سیاست های دولتی جا داشته باشند.

    ارتباط میان تغییر اقلیمی و اپیدمی ویروس کرونا همچنین از سوی بسیاری از ناظران و کارشناسان این رشته برجسته شده است.

    اندرو نورتون، مدیر موسسه بین المللی محیط زیست و توسعه (آی آی ای دی) گفت: درحالی که این اپیدمی جهانی به افت موقتی گازهای گلخانه ای منجر می شود اما نباید مانع توجه ما به نیاز فوری برای ایجاد تغییرات سریع بنیادی در ساختارها، انرژی، نحوه بهره وری از زمین ها (کشاورزی) و سیستم های صنعتی برای قرار گرفتن در مسیر به صفر رساندن تصاعد کربن حداکثر تا سال 2050 در جهان شود.

    وی افزود: تغییر در نحوه بهره وری از زمین و قطع جنگل ها از عوامل اصلی نابودی تنوع زیستی هستند. این تحولات خطر بروز اپیدمی های جهانی تازه را بیشتر می کنند چون انسان را در تماس با عوامل خطرناک تازه ای مثل ویروس کرونا قرار می دهند. از دست رفتن هر گونه رویدادی غیرقابل جبران است که مقاومت سیستم های طبیعی و انسانی را برای همیشه کم می کند.

    روز زمین ابتدا 50 سال پیش در 22 آوریل 1970 نامگذاری شد و بسیاری از پژوهشگران مشتاق هستند نشان دهند چگونه خطراتی که سیاره را تهدید می کند در این فاصله افزایش یافته است.

    به گزارش شبکه خبری بی‌بی‌سی،‌ دکتر کارن اونیل از دانشگاه راتگرز آمریکا گفت: اپیدمی جهانی کووید-19 به ما یادآوری می کند که حیات در زمین شکننده است. گرایش به محیط زیست در این 50 سال گسترش یافته تا پیوند میان سلامت انسان و اکوسیستم ها را تشخیص دهد. محیط هایی که دچار افول زیستی شده اند، آلودگی خطر تماس ما با ویروس های تازه را بیشتر می کند و وقتی این ویروس ها به گردش درآمدند ما را در برابر آنها آسیب پذیرتر می‌سازند.

    انتهای پیام